Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ 10Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12:15 π.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΗ 10Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τα βλέμματα όλων όσων αγαπούν τη μουσική και την τέχνη στρέφονται στο νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο Μουζάκι, όπου την Κυριακή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.
  Πλήθος κόσμου συρρέει στην πανέμορφη και ευρύχωρη αίθουσα του MOUZAKI PALACE καθημερινά. Οι ακροατές έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός που αγγίζει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.
 Ο αριθμός των επισκεπτών είναι τεράστιος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών συμμετέχουν 5.5000 εκτελεστές, μουσικοί, χορωδοί, οι συνοδοί τους καθώς και φίλοι και συγγενής. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών συντελεί σημαντικά τόσο στη τουριστική προώθηση του νομού όσο και της Δυτικής Θεσσαλίας ευρύτερα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της περιοχής και της Ελλάδος.
 Καρδίτσα και Μουζάκι αποτελούν σημεία αναφοράς της εξωστρεφούς σχολικής δραστηριότητας διαμέσου της χορωδιακής μουσικής. Εντυπωσιάζει το υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, αλλά και όσοι παρακολουθούν τα χορωδιακά σύνολα που συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ ηχοχρωμάτων.
 Πρωταγωνιστές της πρωτότυπης και ξεχωριστής διοργάνωσης είναι οι μαθητές των σχολείων όλης της Χώρας αλλά και του εξωτερικού. Το διεθνές κύρος του θεσμού είναι γνωστό στις χώρες της Ιταλίας και της Σερβίας, με μουσικά σύνολα από τη Νάπολη και το Nis να δίνουν το παρόν, καθιστώντας έτσι το Φεστιβάλ μια τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.
 Στόχος της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών.
 Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία τον Απρίλιο και Σερβία) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.
  Ιδιαίτερη τιμή για τους χορωδούς όσο και τους ακροατές αποτελεί η παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον έμπειρο και  ειδήμονα Αλέξη Κωστάλα που με την χαρακτηριστική του χροιά και τις καλλιτεχνικούς του σχολιασμούς κρατά  πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.
 Στο τέλος της κάθε βραδιάς παρουσιάζονται Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι συνιστούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.
 Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου  Νίκου Ευθυμιάδη.

 11η ΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 11/3/2018- ΩΡΑ 12.:15 μ. μ. Αίθουσα Συναυλιών 
MOYZAKI  PALACE HOTEL
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
 1) Η Χορωδία του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Μια φορά και έναν Καιρό» Γιάννουλης Λάρισας υπό τη διεύθυνση της Ευγενίας  Μαμάνου   ,
 2) Οι JUNIORES «Μουσικοί Χαρταετοί» του Πολιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου Αττικής υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Καρδιόλακα ,
 3) Η Χορωδία  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης  υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Ρούσα ,
4) Η Χορωδία του  Γυμνασίου Ελληνογαλλικής Σχολής  JEANNE D ARC Πειραιά υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα  ,
 5)  Η  Χορωδία  του Γυμνασίου Νυδριού Λευκάδας υπό τη διεύθυνση της Λουκίας Γκόντζου  ,
 6)  οι «Μουσικοί Χαρταετοί» Senior του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου Αττικής υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Καρδιόλακα και
 7)  Η Χορωδία  του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Κόρδη
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.


Το κοινό έργο της βραδιάς είναι η σύνθεση του  ΘΕΟΔΩΡΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ « ΣΤ ΑΛΟΓΑ» , που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες.
Διευθύνει  ο ΝΙΚΟΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

 Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &
                              Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ-ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION,MOUZAKI PALACE ,KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ
ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ.